Unable to login to Exchange 2013 OWA !!

Recently on the process of an Exchange 2007 to Exchange 2013 migration, I happen to notice an issue with the new Exchange 2013 server. A standard SSL certificate was purchased and installed on the Exchange 2013 server recently as well. When accessing the OWA URL, all I get is a blank page as shown below :

exchange 2013 owa

I tried accessing the Exchange Management Shell, only to receive the error “The WinRM shell client cannot process the request“.

exchaneg 2013 owa

Upon checking the event logs, noticed the following error –

exchg 2013 2

The reason for the error was later found that the new SSL certificate was not bound to the Exchange backend website. This is a new website created during the Exchange 2013 installation along with the Default website and has all the virtual directories of the Exchange services.

ex

Steps to resolve the error :-

  • Login to IIS Manager
  • Select the Exchange Backend Website and click on Properties
  • Select Edit Bindings
  • Select https binding and click on Edit

ex1

  • Bind the SSL certificate to the https binding and click OK

ex3

Confirm that you are able to login to OWA successfully and that EMS works fine.

Reference:- ExchangeServerPro.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s